Ποιοι Είμαστε


Αγαπητοί φίλοι κυνηγοί,

έχοντας πάντα ως κανόνα ζωής το ήθος και την αξιοπρέπεια τα οποία έχω υιοθετήσει και στο κυνήγι ,το πάθος για τα κυνηγόσκυλα με ώθησε να ασχοληθώ ανελλιπώς, εδώ και μια 5ετία, με την βιντεοσκόπηση κυνηγετικών στιγμιότυπων. Το κυνήγι για μένα είναι ένας τρόπος ζωής!  Σίγουρα όμως , οι μέρες που διανύουμε δεν αφήνουν απροβλημάτιστο κανένα, τόσο για το κυνηγετικό μέλλον όσο και για το επαγγελματικό.

Η ΑΡΧΗ…
η κυνηγετική ταινία, ή όπως το λέμε στις μέρες μας κυνηγετικό DVD, αποτελεί  ένα είδος  πολύπλοκης δημιουργίας!  Ξεκινάει από το σενάριο, την  κάμερα (βιντεοσκόπηση), την τεχνική επεξεργασία εικόνας, το μοντάζ, την γραφή κειμένων, την μουσική επένδυση, για να καταλήξει σε αυτό το μικρό ψηφιακό δίσκο, το DVD.To «κυνήγι» με την κάμερα έχει πολλές δυσκολίες. Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και αρκετή σωματική κούραση,  απαιτεί πάρα πολλές ώρες και πάρα πολλά χιλιόμετρα. Όμως αυτό που με απασχολεί μόνο, είναι να βγει ένα καλό αποτέλεσμα! Ως “παθιασμένος” θεατής και εγώ  από τις ελληνικές κυνηγετικές  ταινίες  ενός  πιστεύω από τους καλύτερους της εποχής …σίγουρα νιώθω πως έχω επηρεαστεί. Πάντα όμως  προσπαθώ μέσα από την προσωπική δουλειά,  να καταφέρω να βελτιώνομαι και να βρίσκω νέες ιδέες!  

ΤΟ ΡΙΣΚΟ…
παίρνοντας λοιπόν το ρίσκο της εποχής και έχοντας ασχοληθεί επαγγελματικά με  την επεξεργασία  εικόνας και ήχου καθώς  και την βιντεοσκόπηση κυνηγετικών στιγμιότυπων, άρχισα να δημιουργώ κυνηγετικές ταινίες.
Η πρώτη συνεργασία έγινε το 2008,  με την ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ  βοήθεια του περιοδικού ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΝΟΦΥΛΙΑ όπου και  δημοσιεύθηκε η πρώτη μου ταινία με τίτλο , ΚΥΝΗΓΙ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ  ΣΕ  ΕΛΑΤΟ, ΠΕΥΚΟ, ΠΟΥΡΝΑΡΙ .
Στη συνέχεια το 2009 ήρθε η συνεργασία με το ΕΘΝΟΣ ΚΥΝΗΓΙ (μια συνεργασία που μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω την δουλειά μου σε αρκετό κόσμο),  με  την τετραλογία ΜΠΕΚΑΤΣΟΤΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .Τέσσερις διαφορετικές ταινίες κυνηγίου μπεκάτσας,  με τους παρακάτω τίτλους:

  • 1) Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
  • 2) ΦΕΡΜΕΣ ΣΕ ΦΤΕΡΗ ΚΑΙ ΞΕΦΩΤΑ
  • 3) ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ
  • 4) Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΦΕΡΜΑΣ

Το 2010 συνεχίστηκε η συνεργασία με το ΕΘΝΟΣ ΚΥΝΗΓΙ με την ταινία: ΟΡΤΥΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΠΑΙΔΑ. Η οικονομική κρίση όμως στέκεται εμπόδιο για την συνέχεια των κυνηγετικών ταινιών μέσο κάποιου ένθετου !    

Η ΑΠΟΦΑΣΗ…
έχοντας βιντεοσκοπήσει αρκετά κυνηγετικά πλάνα όλη την χρονιά 2009-2010 και πιστεύοντας στην ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, δεν θα μπορούσα να υποχωρήσω και να μείνω στάσιμος  στο γεγονός των δύσκολων ημερών της ΚΡΙΣΗΣ. Αποφάσισα να συνεχίσω την δημιουργία κυνηγετικών ταινιών, κάτι που είναι για μένα πάθος, μεράκι, αλλά και ένας τρόπος έκφρασης για τα κυνηγετικά μου πιστεύω!   


Η ΣΚΕΨΗ…
προσπαθώντας να υλοποιήσω την σκέψη μου,  έπρεπε να βρω τον  τρόπο πως να φτάσει η κυνηγετική ταινία σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας ,απλά, γρήγορα και υπεύθυνα. Φυσικά τα κυνηγετικά μαγαζιά είναι η πρώτη λύση όπως και έκανα .Δεύτερη λύση ήταν,  να μπορεί κάποιος με ένα τηλεφώνημα να λαμβάνει την ταινία! Κλείνοντας συμφωνία με μια από τις καλύτερες COURIER, ότι σε 24 ώρες  μπορεί να παραδοθεί σε οποιοδήποτε μέρος στην Ελλάδα από πόρτα σε πόρτα, το κόστος ήταν αρκετά μεγάλο ,σχεδόν όσο κοστίζει η μισή ταινία! Όμως έπρεπε να γίνει και έγινε !

Η ΤΙΜΗ…
λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψη την κατάσταση που μας έχουν δημιουργήσει, όταν και το ένα ευρώ έχει αξία, η ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ, ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ήταν για μένα μονόδρομος!  Θεωρώ πως το πνεύμα της εποχής είναι τέτοιο, που μας ωθεί σε χαμηλούς τόνους για να μπορεί να σταθεί μια προσπάθεια στις δύσκολες μέρες που περνάμε !

Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ…
με πολλές δυσκολίες , πολύ προσπάθεια, χιλιάδες  χιλιόμετρα και ώρες, αλλά πάνω από όλα αγάπη για την δημιουργία, η πρώτη κυκλοφορία από το νέο κύκλο κυνηγετικών ταινιών, πραγματοποιήθηκε!

Τίτλος :ΜΠΕΚΑΤΣΟΣΚΥΛΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ  (Μέρος πρώτο)

Θέλοντας λοιπόν να προσθέσω ακόμα μια ταινία στην ελληνική κυνηγετική ταινιοθήκη σας , προσπάθησα να πετύχω :

  • ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ
  • ΣΩΣΤΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ (σε 24 ώρες απλά με ένα  τηλεφώνημα στο χέρι σας , σε οποιοδήποτε χωριό, νησί ,πόλη, σε όλη την Ελλάδα και σε επιλεγμένα κυνηγετικά καταστήματα  )   


Πάνω  από όλα όμως  μια ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ με πολύ ωραία κυνηγετικά στιγμιότυπα!         

Πέτρος  Μουσούλης